Vakantiewoning in de Eifel

Ferienwohnung „Hinter dem Gassenheiligenhäuschen“
MENU

Omgeving


Vakantie in de Eifel en aan de Moezel

Wie denkt aan de Moezelstreek, denkt aan mooie landschappen, romantische wijndorpjes en - stadjes, een uniek rivierdal, de blauwe kratermeren in de Eifel en prachtige steden zoals Trier, Koblenz of Cochem.

In twaalf wijndorpjes en -stadjes en vier plaatsen in de Eifel, die stuk voor stuk uniek zijn, kan de vakantieganger alles beleven wat een vakantie bijzonder en uniek maakt. Deze plaatsen zijn Beilstein, Bremm, Briedern, Bruttig-Fankel, Ediger-Eller, Ellenz-Poltersdorf, Ernst, Klotten, Mesenich, Nehren, Senheim-Senhals, Valwig/Valwigerberg, Dohr, Faid, Greimersburg en Wirfus.

Bruisend middelpunt is de stad Cochem met zijn karakteristieke oude Rijksburcht. Er vinden muzikale en culturele evenementen plaats, er worden vele wijnfeesten gehouden, u vindt er uitstekende restaurants met zeer aangename prijzen. Wijnkenners kunnen genieten van wijnproeverijen en wijnkelders bezichtigen. Oude tradities op het gebied van wijn en wijnbouw worden in ere gehouden. Of u in uw vakantie nu op zoek bent naar rust, cultuur, natuur of actie: aan de Moezel vindt u het allemaal. U kunt langs de rivier fietsen, wandelen over kilometerslange wijnbergpaden en genieten van het uitzicht op ruïnes, burchten en de Moezel zelf.

De Moezel slingert zich tussen de Calmont – de steilste wijnberg van Europa –, de burchtruïne Metternich in Beilstein, de Rijksburcht in Cochem en de burchtruïne Coraidelstein in Klotten en staat bekend als een van de mooiste rivierlandschappen ter wereld. Een uitstekende manier om dit te ervaren, is het maken van een boottocht.

Graag willen wij u kennis laten maken met de schoonheid en bijzonderheden van deze vakantiestreek en u informeren over alles wat u tijdens uw vakantie bij ons in het Vakantieland Cochem verder nog kunt beleven: de Eifel, de Moezel, de Hunsrück, historische steden, talloze burchten enz. In de vakantiewoning is voldoende informatie aanwezig om uw dagtrips te plannen.

Cochem01
Burg Cochem
Cochem
Burg Cochem
Cochem
Cochem
Cochem
Cochem
Cochem
Burg Eltz
Cochem
Burg Eltz
Cochem
Burg Eltz
Cochem
Burg Eltz
Cochem
Burg Eltz
Cochem
Burg Eltz

Gevenich Cochem


Dit is de link naar Info over Cochem
Dit is de link naar Info over Burg Eltz

TrierDe Porta Negra TrierDe Dom KoblenzKoblenz KoblenzKoblenz KoblenzKoblenz KoblenzKoblenz KoblenzKoblenz KoblenzKoblenz TrierDe Grote Markt in Trier TrierKonstantinbasilika gebouwd door de Romeinen TrierModel van de Romeinse hoofdstad Treveris (Trier) in de 4e eeuw n.Chr.

Trier-Koblenz

Trier is bekend als de eerste stad boven de Alpen die door de Romeinen rond 220 n.Chr. is gesticht. Er zijn nog tal van prachtige Romeinse bouwwerken te bekijken.
Dit is de link naar Info over Trier
Dit is de link naar Info over Koblenz

MonrealMonreal MonrealMonreal MonrealVulkaankraters bij Daun MonrealManderscheid

Monreal-Manderscheid

De hele streek staat bekend om de prachtige burchten waarvan velen zijn gerestaureerd. Het gebied is doorspekt met idyllische plaatsjes.
Dit is de link naar Info over GesundLand Vulkaneifel

Klooster ML01Klooster Maria Laach Klooster ML02Klooster Maria Laach Klooster ML03Klooster Maria Laach Klooster ML04Klooster Maria Laach MayenMayen MayenMayen MayenMayen MayenMayen

Mayen – Maria Laach

Dit is de link naar Info over Das Deutsche Schieferbergwerk
Dit is de link naar Info over Benediktinerabtei Maria Laach